FKRM în Budapesta

Vreau să vă posestesc despre minunata experiență, pe care am trăit-o alături  de echipa FKRM în Budapesta, din care fac parte de ceva timp.

Anul ăsta, Federația de Kendo din Republica Moldova a participat la cel de-al 28-lea Campionat European de Kendo. Pentru FKRM, aceasta a fost a doua participare. Băieții au mai fost în 2016 în Macedonia.

Să începem cu faptul că am parcurs un drum de cam 18 ore, timp în care ne-am mai distrat și noi cum am putut, am luat o cină minunată la „Popasul Baciului”, în Câmpulung Moldovenesc. Dacă ajungeți pe acolo, neapărat intrați și bucurați-vă stomacul. Merită.

Normal, ajungând într-un oraș nou, nu prea ai chef de odihnă, așa că am mers la o lungă plimbare. Rezultatele plimbării sunt aici.

Trecem la partea importantă: campionatul. Să fii parte dintr-un eveniment atât de mare e de-a dreptul fenomenal. Ca practicant de kendo, pot să zic că primești o groază de energie pozitivă, faci cunoștință cu oameni simpatici și de treabă și, nu în ultimul rând, ai frumoasa oportunitate de a-ți măsura puterile cu un alt oponent, în afară de cei cu care lupți zilnic, în dojo-ul de acasă.

DSC_5932

Să descriu, în cuvinte, tot ce s-a întâmplat acolo și cum s-a simțit e ireal. E ceva unic. Cred că fiecare din cei prezenți acolo, mai ales cei care au ieșit la luptă, vor înțelege despre ce vorbesc.

DSC_6080

În 2018, vine Campionatul Mondial de Kendo în Coreea de Sud. Sperăm să ajungem și pe acolo 😀

Între timp, chiar dacă nu s-au ocupat locuri de top, echipa noastră e tare mulțumită de experiența de care a avut parte.

DSC_8303

Kendo oferă oportunitatea de a călători. Ăsta e unul din lucrurile pe care le iubesc cel mai mult în această artă marțială. Dacă ești și tu o persoană care nu poate sta locului, are multă energie și vrea să învețe ceva nou + să-și facă prieteni noi, te așteptăm la dojo-ul nostru, în cadrul Universității Cooperatiste Comercială din Moldova (vis-a-vis de Gara Feroviară).

You KENDO it!

 

 

Lasă un comentariu